Menu

Socialt KBH-tur med Stjernerne fra U9

image
DR
11. juni 2023 kl. 18:41
Lørdag den 10. juni 2023, kl. 7.40 mødtes 15 spændte og forventningsfulde børn fra U9 på Odense Banegård. I månederne op til har Helene Pedersen og trænerne arbejdet hårdt på at få en "Social KBH tur" på benene. Vi valgte at holde ØB helt udenfor i forhold til økonomien. Med egenbetaling og lidt sponsorat lykkedes det at komme af sted. Formålet med turen var at give en oplevelse som de vil huske mange år frem. 
Vi spurgte Helene Pedersen om hvorfor U9 overhovedet skal til København en lørdag i juni måned: "Ture som disse er sådan noget børn husker, og det er det foreningslivet handler om. Det kræver i virkeligheden ikke ret meget. Det kræver at turde at bruge sit netværk som man ofte har som forældre. Om børnene spiller fodbold, går til bueskydning eller helt 3. betyder ikke noget. Det sociale og en fælles unik oplevelse er det der betyder noget". 
Netværksarbejde resulterede i en invitation til Nørrebro International Cup, som de frivillige hos Nørrebro United havde stablet på benene. Der var også plads til hygge og socialt samvær på i de nærliggende legeområder. 
Turen startede med en lille togtur til København H (hvor vi undervejs sang fødselsdagssang til træner Kristian, mens vi kørte under vandet). Derefter tog vi et lille skift til metro og en kort gåtur til Nørrebro United (en fantastisk Københavnsk klub med samme sociale-DNA som ØB), som blev vores base indtil vi skulle videre. 
Drengene fik spillet et fint stævne, hvor de vandt, tabte og mødte et udenlandsk hold (Flagg BK fra Malmø) for første gang. Før og efter stævne havde drengene mulighed for fri leg i en lille håndboldhal, som klubben har. Om eftermiddagen gik vi videre til Den Røde Plads på Nørrebro, hvor drenge havde mulighed for at lege, inden medbragte kager blev indtaget. På vej mod Hovedbanegården holdt vi en lille pause på Rådhuspladsen, hvor drengene selv fandt på lege, fjollerier samt freestyle dans til Thailandsk koncert på pladsen. I mellemtiden sørgede Merih for en lille overraskelse til hjemturen i toget.
I toget mod Odense blev de overrasket med 50 hamburgere som aftensmad. De overraskende blikke og spontane glæde glemmer vi voksne ikke foreløbigt. Klokken lidt over 20 rundede Helene turen af med kæmpe skulderklap samt læring om hvordan man tager afsked med hinanden efter fodboldture.
Tak til de forældre som bagte både kager og pølsehorn til turen. En tak skal også sendes til ØB Banko som bidrog med lidt økonomisk støtte til turen. Og ikke mindst STORT TAK til Helene Pedersen (årgangens socialminister) samt trænerteamet Kristian, Merih og Dickson for at give børnene sådanne oplevelser. 
Giv et skulderklap/like til skibhuskvarterets dejligste U9-drenge.
Luk